Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли у понеділок після двох сесій зниження

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли в понеділок після двох послідовних сесій зниження, чому сприяло відновлення цін на конкуруючі олії та ослаблення малайзійського ринггіту.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у травні на Малайзійській біржі деривативів Бурса додав 54 ринггіти, або 1,42%, до 3863 ринггітів ($807,48) за метричну тонну на момент закриття. У п’ятницю контракт упав на 1,93% за тиждень.

“Ф’ючерси відкрили геп вище після бичачого імпульсу з китайських ф’ючерсів на олію та зниження прогнозів виробництва від SPPOMA на 1-15 лютого”, – сказав Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів у Sunvin Group у Мумбаї, повідомляє Рейтер.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський ринггіт, контрактна валюта торгівлі, послабився на 0,13% по відношенню до долара США. Більш слабкий ринггіт робить контракт привабливішим для власників іноземної валюти.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії за 1-15 лютого знизився на 4,31% до 17% порівняно з попереднім місяцем, повідомили сюрвеєри.

Малайзія зберегла березневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% і підвищила базову ціну.

(1 долар = 4,7840 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!