Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися в середу до найнижчого рівня за два тижні

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії впали третій день у середу до найнижчого рівня за два тижні під тиском очікувань зростання виробництва на тлі млявого попиту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa закрився зі зниженням на 26 ринггітів, або 0,75%, до 3431 ринггітів (773,62 долара США) за тонну, найнижчого рівня з 3 травня.

За словами трейдерів та аналітиків, Асоціація виробників пальмової олії Південного півострова (SPPOMA) прогнозує, що виробництво в період з 1 по 15 травня зросте на 16,72% порівняно з тим же тижнем у квітні.

“Загальна ринкова тенденція залишається під тиском, оскільки конкуруючі харчові олії борються за попит в Індії та Китаї”, – сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari із Селангора? повідомляє Рейтер.

Провідний виробник Індонезія знизив базову ціну сирої пальмової олії до $893,23 за тонну на період з 16 по 31 травня, що зробило його продукцію привабливішою, ніж пальмова олія Малайзії. Це негативно позначилося на малайзійському пальмовому олеїні, оскільки багато олійних заводів хотіли продати червневі контакти.

Він додав, що тиск з боку продавців однаково відчувався щодо більшості побічних продуктів, оскільки ходили чутки про масовий приплив рафінованої пальмової олії з Індонезії.

Найбільший покупець Індія знизила базові імпортні ціни на сиру пальмову та соєву олію, повідомив уряд пізно ввечері у понеділок.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію втратив 2,2%, тоді як контракт на пальмову олію впав на 1,8%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,6%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Перекриваючи втрати, рінггіт упав на 0,7% по відношенню до долара, що зробило товар дешевшим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Малайзія має намір поступово підвищувати свій мандат на біодизельне паливо, заявив міністр сировинних товарів Фаділла Юсоф на зустрічі зі світовими виробниками пальмової олії в середу.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!