Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися в середу

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися в середу до найнижчого рівня закриття за тиждень через слабкіші конкуруючі харчові олії, хоча втрати були обмежені зростанням експорту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурса знизився на 31 ринггіт, або 0,83%, до 3718 ринггітів (793,94 долара США) за метричну тонну на закритті, що стало найнижчим показником закриття 12 вересня.

Експорт малазійських продуктів з пальмової олії за 1-20 вересня зріс на 2,4% до 847 890 метричних тонн із 827 975 метричних тонн, відвантажених у період 1-20 серпня, повідомила сюрвеєрська служба Intertek Testing Services.

Незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia повідомила, що експорт малазійських продуктів пальмової олії за 1-20 вересня зріс на 1,8% до 821 408 тонн із 806 655 тонн, відвантажених у період 1-20 серпня.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,6%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,2%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,1%.

Контракт впав на тлі падіння ф’ючерсів на соєву олію в Чикаго напередодні ввечері і ф’ючерсів на ріпакову олію в Чженчжоу, сказав Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів брокера з олії в Мумбаї Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

“Однак очікування покращення перспектив експорту та деякі вигідні покупки допомогли пальмовому маслу обмежити втрати”, – додав він.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Другий за величиною виробник пальмової олії у світі зберіг жовтневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% і знизив базову ціну, йдеться в циркулярі, опублікованому на веб-сайті Малайзійської ради з пальмової олії у вівторок.

У провідному виробнику Індонезії Генеральна прокуратура розпочала розслідування корупції щодо фонду пальмової олії країни, який контролює збір та розподіл експортних мит на цей товар.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!