Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися в понеділок і перервали семісесійну смугу зростання

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися в понеділок і перервали семисесійну смугу зростання під тиском побоювань щодо попиту у ключових напрямках, хоча зниження виробництва обмежило втрати.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у березні на Малайзійській біржі деривативів Бурси знизився на 3,6 ринггіти, або 0,93%, до 3820 ринггітів (820,98 долара США) на закритті, зафіксувавши перше зниження з 3 січня.

Зниження виробництва в найбільших країнах-виробниках, Індонезії та Малайзії, а також напруженість у Червоному морі обмежить втрати малазійських ф’ючерсів на пальмову олію, проте побоювання щодо попиту з боку таких країн, як Китай та Індія, також обмежують прибуток, сказав Митеш Сая, торговий менеджер компанії у Мумбаї. фірма Кантілал Лакшмічанд та Ко, повідомляє Рейтер.

Виробництво сирої пальмової олії в Малайзії впало на 13,31% з листопада до 1,55 млн тонн у грудні, тоді як експорт пальмової олії знизився на 5,12% до 1,33 млн тонн, як показали дані галузевого регулятора Малайзійської ради по пальмовому маслу (MPOB), опубліковані минулого тижня.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії в період з 1 по 15 січня, за оцінками, скоротився на 2,6% до 604 474 тонн із 620 613 тонн, відвантажених у період з 1 по 15 грудня, повідомила в понеділок незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia .

Проте дані сюрвеєра Intertek Testing Services показали, що експорт за 1-15 січня зріс на 6,5% до 629 918 тонн із 591 490 метричних тонн, відвантажених у період з 1 по 15 грудня.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні залишився без змін, а контракт на пальмову олію додав 0,3%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту зросли у понеділок, оскільки трейдери побоювалися ризиків перебоїв у постачанні на Близькому Сході після загострення ситуації у Червоному морі.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Виробництво пальмової олії в Малайзії цього року збільшиться через скорочення нестачі робочої сили. Проте проблеми зберігаються, оскільки плантатори прагнуть дотримуватися правил Європи та США, спрямовані проти передбачуваного зв’язку галузі з вирубуванням лісів та примусовою працею, заявили представники галузі на семінарі минулого четверга.

(1 долар = 4,6530 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!