Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися у вівторок, оскільки слабкі дані з експорту чинили тиск на контракт, проте зростання конкуруючих рослинних олій та очікування зниження виробництва обмежили збитки.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на Малайзійській біржі деривативів у Бурсі знизився на 0,13% до 3860 ринггітів ($805,01) на момент закриття торгів.

«Ф’ючерси на пальму закрилися в цілому різноспрямовано, контрактні місяці були трохи вищими і нижчими. Змішані фундаментальні показники зниження виробництва та ослаблення експорту чинили тиск на ринок у другому півріччі, відкидаючи більш високі ціни на родинні олії на китайських біржах», – сказала Сатья Варка, директор компанії Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

Контракт зріс на 0,83% раніше під час сесії, перш ніж сюрвеєри опублікували дані щодо експорту за період з 1 по 20 лютого.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії за 1-20 лютого знизився на 3,4% до 18,3% порівняно з попереднім місяцем, як показали дані сюрвеєрів у вівторок.

Контракт на соєву олію на Даляньській товарній біржі зріс на 0,97%, а контракт на пальмову олію — на 1,36%, обидва торгувалися на найкращих рівнях із 30 січня. На торговій біржі Чикаго ціна соєвої олії зросла на 0,35%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

На думку технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія може подолати опір на рівні 3891 рінггіту за метричну тонну та піднятися до діапазону 3925-3967 ринггітів.

(1 долар = 4,7950 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!