Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися у п’ятницю

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії падали третю сесію поспіль і закрилися на тримісячному мінімумі в п’ятницю, слідуючи за слабшими конкурентами в Даляні, тоді як дані щодо пальмового масла, опубліковані Радою з пальмового масла Малайзії (MPOB),  чинили тиск на настрої

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився на 21 ринггіт, або 0,55%, до 3810 ринггітів ($804,31) за метричну тонну, що є найнижчим показником закриття із середини лютого.

Цього тижня контракт втратив 0,88%, що стало п’ятим поспіль щотижневим зниженням, це найдовша тижнева смуга невдач із грудня 2017 року. Найактивніший контракт на соєву олію Даляня та контракт на пальмову олію втратили 2,04%.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,01% на тлі повільного прогресу в зборі сої в бразильському штаті Ріу-Гранді-ду-Сул. На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Запаси пальмової олії в Малайзії збільшилися наприкінці квітня вперше за шість місяців, оскільки виробництво підскочило, незважаючи на падіння експорту, повідомило MPOB у п’ятницю.

Звіт MPOB є «злегка ведмежим», оскільки більшість сценаріїв, пов’язаних із зростанням виробництва, майже враховані в цінах, і вигідні покупки можна спостерігати у ключовому кластері підтримки на рівні 3690 ринггітів, сказав Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів Sunvin Group у Мумбаї

Промислове виробництво Малайзії в березні зросло на 2,4% порівняно з роком раніше, що нижче за очікування, показали урядові дані в п’ятницю. Експорт малазійських продуктів з пальмової олії за 1-10 травня впав на 14,2% до 369 920 метричних тонн із 431 190 метричних тонн, відвантажених у період 1-10 квітня, повідомила у п’ятницю сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services. Незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia заявила у п’ятницю, що експорт упав на 14,8%. Малайзійський ринггіт, торгова валюта пальми, зміцнився на 0,03% по відношенню до долара.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!