Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися у четвер

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися в четвер через слабкість соєвої олії, що конкурує, з Чикаго, різкого падіння експорту і корекції цін на сиру нафту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурса знизився на 72 ринггіти, або 1,82%, до 3876 ринггітів (811,22 долара США) після зростання більш ніж на 1% у середу.

Виробництво пальмової олії в Малайзії падає, але зниження експорту ще більше, що призводить до зниження цін, повідомив дилер з Куала-Лумпура.

Експорт малазійських продуктів з пальмової олії за 1-15 лютого впав на 10,8% до 17% порівняно з попереднім місяцем, повідомили у четвер два сюрвеєри.

«Пальмова олія знаходилася під тиском через слабкість конкуруючих олій, особливо соєвої олії. Сира нафта також знижується», – сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер торгової компанії Kantilal Laxmichand & Co, розташованої в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

«Крім того, перевага пальмової олії над іншими оліями знижує попит», – сказав він.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 1,09%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Запаси пальмової олії в Малайзії впали більше, ніж очікувалося, до найнижчого рівня за шість місяців наприкінці січня, оскільки виробництво впало до найнижчого рівня за дев’ять місяців на тлі стабільного експорту, повідомив регулятор у вівторок.

Відновлення цін на пальмову олію, швидше за все, буде обмежено рясним постачанням соєвих і соняшникових олій, що конкурують, «м’яких» олій, які вперше за більш ніж рік доступні зі знижкою в порівнянні з тропічною пальмовою олією.

Ціни на нафту впали в четвер після того, як дані показали, що запаси сирої нафти в США зросли набагато більше, ніж очікувалося, що викликало стурбованість попитом у найбільшій економіці світу.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Ціна на пальмову олію може повернутись до діапазону від 3916 до 3925 рінггітів за метричну тонну, оскільки вона стикається з сильною зоною опору від 3964 до 3967 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,7780 ринггіти)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!