Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися у четвер

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися в четвер після двох послідовних періодів зростання, хоча нижчі оцінки виробництва обмежили втрати.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у березні на Малайзійській біржі деривативів Бурса подешевшав на 30 ринггітів, або 0,80%, до 3740 ринггітів (812,16 долара США) на момент закриття торгів.

Контракт торгувався зі зниженням після падіння китайських ф’ючерсів на олію та зниження показників пальмової олії в Малайзії в грудні, повідомив Анілкумар Багані, керівник досліджень брокера олії з Мумбаї Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

“Нижчі оцінки виробництва не дозволили цінам на пальмову олію впасти у великих масштабах”, – сказав Багані.

За оцінками Малайзійської асоціації пальмової олії, виробництво пальмової олії в Малайзії впало на 8,59% у період з 1 по 20 грудня, тоді як Кей Хіан з UOB оцінила, що виробництво знизилося на 7–11%.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зменшився на 0,23%, а контракт на пальмову олію – на 0,22%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,02%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Експорт малайзійських продуктів пальмової олії з 1 по 25 грудня, за оцінками, знизилися на 4–16% порівняно з попереднім місяцем, згідно з даними дослідницьких компаній Intertek Testing Services та AmSpec Agri Malaysia.

Ринггіт зріс на 0,48% до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Ціни на нафту впали приблизно на 1% у четвер, оскільки ослабла стурбованість з приводу перебоїв у судноплавстві маршрутом Червоного моря, незважаючи на те, що напруженість на Близькому Сході продовжує наростати.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Малайзія зберегла січневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% та підвищила базову ціну.

(1 долар = 4,6050 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!