Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знижуються третю сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знижуються третю сесію поспіль у вівторок через слабкість конкуруючих рослинних олій на ф’ючерсних ринках Даляня і Чикаго.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурса знизився на 44 ринггіти, або 1,15%, до 3780 ринггітів ($810,98) на закритті торгів.

“Поява вигідних покупців призвела до того, що ціни покрили розрив відкриття і зросли до максимуму, але не змогли втриматися на тлі слабкості конкуруючих масел, що продовжується”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,42%, а контракт на пальмову олію впав на 1,36%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,2%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці листопада скоротилися вперше з квітня, оскільки очікувалося, що розпочнеться сезонне зниження виробництва, тоді як експорт продовжував зростати, показало дослідження Reuters.

Пальмова олія на європейському ринку рослинних олій подешевшала в понеділок слідом за зниженням ф’ючерсів на малайзійську пальмову олію.

Імпорт пальмової олії в Індію в листопаді підскочив більш ніж на одну п’яту в порівнянні з попереднім місяцем, оскільки маслопереробники віддали перевагу тропічному маслу через великі знижки в порівнянні з соєвою і соняшниковою олією, що конкурує.

За даними дослідницьких компаній Intertek Testing Services та AmSpec Agri Malaysia, експорт малазійських продуктів з пальмової олії у листопаді, за оцінками, зріс на 2-11% порівняно з попереднім місяцем.

Ціна на пальмову олію може піднятися в діапазоні від 3860 до 3882 ринггітів за тонну, оскільки вона стабілізується на рівні підтримки 3825 ринггітів, повідомив технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6610 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!