Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знижувалися

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії впали другу сесію поспіль у понеділок до найнижчого рівня майже за чотири тижні, що було викликано слабкістю конкуруючих рослинних олій та слабким попитом на очікуваннях зростання.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурса впав на 52 ринггіти, або 1,34%, до 3822 ринггітів ($821,05) на момент закриття.

“Незважаючи на оптимістичні показники експорту в листопаді та очікування невеликого скорочення запасів пальмової олії, ціни на пальмову олію перебувають під тиском через відсутність купівельного інтересу на ключових ринках призначення”, – сказав Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів у Sunvin Group у Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,61%, а контракт на пальмову олію – на 0,63%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,25%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку.

За даними дослідницьких компаній Intertek Testing Services та AmSpec Agri Malaysia, експорт малазійських продуктів з пальмової олії у листопаді, за оцінками, зріс на 2-11% порівняно з попереднім місяцем.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці листопада впали вперше з квітня, оскільки очікувалося на початок сезонного зниження виробництва, в той час як експорт продовжував зростати, показало дослідження Reuters у понеділок.

Запаси пальмової олії оцінюються у 2,44 мільйона тонн, що на 0,48% менше, ніж у жовтні, перервавши зростання шести місяців поспіль, згідно із середньою оцінкою десяти трейдерів та аналітиків, опитаних агентством Reuters.

Тим часом, виробництво сирої пальмової олії (CPO) другим за величиною виробником у світі оцінюється в 1,81 млн. тонн, що на 6,64% менше, ніж у попередньому місяці.

«З листопада ми станемо свідками сезонного падіння виробництва як у Малайзії, так і в Індонезії, а наступне велике піднесення виробництва може статися після Рамадану наступного року», — сказав Адітья Джеріпотула, експерт із глобальних досліджень сировинних товарів у Transgraph Consulting, маючи на увазі ісламський святковий місяць, який буде проходити з середини березня до середини квітня.

Як показало дослідження, експорт, ймовірно, зросте на 4,05% до 1,53 млн. тонн, що на даний момент є найвищим показником у 2023 році.

«Експорт Малайзії в листопаді був переважно зумовлений активними закупівлями в Європі, на які може виникнути попит напередодні зимових місяців… Для Малайзії листопад буде найсильнішим експортом цього року», – сказав він, додавши, що спостерігався попит з боку Індії та Китаю. в основному фіксований на щомісячній основі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!