Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися зростанням у середу

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися зростанням у середу, продовжуючи зростання третю сесію поспіль, чому сприяло зростання цін на конкуруючі олії в Чикаго та Даляні.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 75 ринггітів, або 1,92%, до 3979 ринггітів (852,03 долара США) за метричну тонну на закриття торгів.

“Вночі сильні конкуруючі олії підняли орієнтир. Ранкова фіксація прибутку призвела до того, що ціна (знизилася) ненадовго протестувала мінімум у 3935 рінггіт, перш ніж відновити імпульс зростання до полуденного максимуму в 3971 рінггіт”, – сказав аналітик з Куала-Лу.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,45%. Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 2,17%, а контракт на пальмову олію зріс на 3,08%.

Ціни на соєві боби впливають на вартість соєвої олії, яка конкурує з пальмовою олією за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія на європейському ринку рослинних олій різко подорожчала у вівторок після зростання ф’ючерсів на малайзійську пальмову олію. Ціни на пальмову олію зросли на $47,50 за тонну.

Малайзія впевнена, що експорт її пальмової олії та супутніх товарів до Китаю цього року ще більше збільшиться. Минулого року країна поставила до Китаю товарів та супутніх товарів на суму 3,72 мільярда доларів.

За даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri, експорт малазійських продуктів із пальмової олії в період з 1 по 15 листопада зріс на 6,4% до 645 590 тонн із 606 980 тонн, відвантажених у період з 1 по 15 жовтня.

Тим часом сюрвеєр Societe Generale de Surveillance (SGS) оцінює експорт малазійських продуктів пальмової олії за 1-15 листопада в 602 510 метричних тонн.

Імпорт пальмової та соняшникової олії в Індію в 2022/23 році зріс на 24% і 54% відповідно, досягнувши рекордного рівня, чому сприяло відновлення споживання та різкі знижки в цінах на обидві олії в порівнянні з конкуруючим соєвим маслом.

Малайзійський ринггіт, зміцнюється на 1,1% по відношенню до долара. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,6700 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!