Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися зростанням у п’ятницю сьому сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися зростанням у п’ятницю сьому сесію поспіль, чому сприяло зростання цін на конкуруючі олії та зниження виробництва пальмової олії.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у березні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 60 ринггітів, або 1,58%, до 3854 ринггітів (829,71 долара США) за метричну тонну на момент закриття торгів.

Індикатор зафіксував тижневий приріст на 4,67%, що найвищим показником з 8 грудня.

“Індекс торгується в плюсі сьомий день поспіль на тлі зниження даних з виробництва пальмової олії в поєднанні з зростанням цін, що продовжується, на конкуруючі олії”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура.

Дані Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB) у середу показали, що запаси впали на 4,64% у місячному вирахуванні до 2,29 млн тонн на кінець грудня, що є найнижчим показником із серпня.

Виробництво сирої пальмової олії впало на 13,31% з листопада до 1,55 млн тонн у грудні, а експорт пальмової олії знизився на 5,12% до 1,33 млн тонн, повідомляє MPOB.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,29%, а контракт на пальмову олію зріс на 1,44%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 1,46%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Імпорт пальмової олії до Індії у грудні зріс до найвищого рівня за чотири місяці, що зумовлено збільшенням закупівель рафінованого пальмолеїну через конкурентні ціни, повідомила у п’ятницю провідна торгова організація.

Ціни на нафту зросли більш ніж на 2% у п’ятницю, оскільки США та Велика Британія завдали ударів по військових об’єктах хуситів у Ємені.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Ціни на пальмову олію, ймовірно, зростуть до 4000 рінггітів за метричну тонну до третього кварталу цього року, повідомив представник консалтингової компанії Glenauk Economics.

Виробництво пальмової олії в Малайзії цього року покращиться, оскільки брак робочої сили зменшиться, хоча проблеми залишаються, оскільки плантатори прагнуть дотримуватися європейських та американських правил, спрямованих проти передбачуваного зв’язку цього сектора з вирубкою лісів та примусовою працею, заявили представники галузі на семінарі в четвер.

Експорт продуктів пальмової олії з Малайзії з 1 по 10 січня впав на 9,8% до 349 075 тонн порівняно з місяцем раніше, повідомила в середу незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

За оцінками сюрвеєра Intertek Testing Services, експорт малазійської пальмової олії впав на 3,9% до 354 465 метричних тонн.

(1 долар = 4,6450 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!