Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися зниженням у вівторок третю сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися зниженням у вівторок третю сесію поспіль, оскільки перспективи збільшення постачання чинили тиск на ціни, хоча слабкий рінггіт обмежив втрати.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурса впав на 35 ринггітів, або 0,9%, до 3719 ринггітів (796,70 доларів США) за метричну тонну на момент закриття.

“Зростання виробництва пальмової олії набагато перевищує ринкову оцінку збільшення на 2-3%”, – сказав Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів Sunvin Group в Індії, повідомляє Рейтер.

“Кінцеві запаси в Малайзії були майже на 10% вищими наприкінці жовтня порівняно з вереснем, оскільки виробництво перевищило експорт і споживання”, – додав Багані.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці жовтня були найвищими з травня 2019 року, оскільки зростання виробництва затьмарило зростаючий експорт, показало опитування Reuters у п’ятницю.

Тим часом, як показали митні дані у вівторок, Китай імпортував у жовтні 5,16 млн тонн соєвих бобів, що на 25% більше, ніж роком раніше, але нижче за очікування аналітиків, оскільки бразильські соєві боби продовжували прибувати в порти пізніше, ніж зазвичай.

За даними Refinitiv Commodities Research, затримані жовтневі вантажі прибудуть у листопаді та збільшать листопадовий імпорт до 12 мільйонів метричних тонн.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,3%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,03%.

На ціни чинив тиск урожай сої, що швидко зростає в США. Урожай був зібраний на 91%, що нижче середньої оцінки в 92%, але вище за середній показник за п’ять років у 86%.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго впали на 1,1%.

Світове виробництво пальмової олії, ймовірно, знизиться наступного року через Ель-Ніньо, тоді як попит з боку харчової олії та енергетики зростатиме, підтримуючи ціни, заявили в п’ятницю провідні галузеві аналітики.

Малайзійські асоціації пальмової олії у понеділок закликали уряд переглянути податок на непередбачений прибуток.

Малайзійський ринггіт, послабився на 0,8% по відношенню до долара. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,6680 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!