Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися зниженням у четвер

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися зниженням у четвер через падіння закордонного попиту на тропічну олію з боку найбільших покупців, таких як Індія та Китай.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів у Бурсі знизився на 2,8% до 3608 ринггітів ($763,60) за метричну тонну на момент закриття.

Ф’ючерси на пальмову олію у вересні впали на 6,06% у місячному вирахуванні після двомісячного зростання поспіль.

Даляньська товарна біржа закрита з 29 вересня по 6 жовтня у зв’язку зі Святом середини осені та Національним святом.

«Ми спостерігаємо низький попит як з боку Китаю, так і з боку Індії, і це є причиною падіння цін», – сказав трейдер з Нью-Делі, повідомляє Рейтер.

Імпорт харчової олії Індією, найбільшим у світі покупцем рослинних олій, у вересні впав на 19% порівняно із серпнем, оскільки ОЕЗ-и заводи скоротили закупівлі на 26% після того, як запаси підскочили до рекордного рівня.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 1,3%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Асоціація пальмової олії Індонезії очікує на збільшення виробництва цього товару в країні на 5% цього року і прогнозує, що до кінця року запаси становитимуть близько 3,2 мільйона метричних тонн.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії у вересні зріс на 5,4-8,1%, згідно з даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia та сюрвеєрської служби Intertek Testing Services.

Індонезія підвищила базову ціну на сиру пальмову олію до $827,37 за тонну на період з 1 по 15 жовтня, але зберегла експортне мито та збір на сиру пальмову олію без змін на рівні $33 та $85 за тонну відповідно.

Очікується, що до середини 2024 року малайзійська пальмова олія торгуватиметься за ціною від 3700 до 4500 ринггітів за метричну тонну, оскільки погодні умови Ель-Ніньйо загрожують поставкам на тлі попиту, що зростає, кажуть аналітики.

Пальмова олія може подолати підтримку в 3686 ринггітів за метричну тонну і впасти до мінімуму 21 вересня в 3637 ринггітів, оскільки його консолідація вища за підтримку в 3686 ринггітів закінчується.

Ціни на нафту впали на понад 1 долар у четвер, продовжуючи різкі втрати попередньої сесії.

(1 долар = 4,7250 ринггітів)

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!