Ф’ючерси на малазійську пальмову олію виросли в середу до найвищого рівня закриття більш ніж за рік

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію зросли в середу до найвищого рівня закриття більш ніж за рік, оскільки зростання конкуруючих харчових олій та підвищення цін на сиру нафту надали підтримку ринку.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у травні на біржі деривативів Малайзії Бурси закрився на 67 ринггітів, або на 1,62% вище, до 4196 ринггітів ($895,43), найвищого рівня закриття з 9 березня 2023 року, коли він перевищив позначку 4200 ринггітів.

Раніше в контракті спостерігалося незначне зростання, викликане зниженням відносної цінності пальмової олії в порівнянні з іншими харчовими маслами, сказав Марчелло Калтрера, директор сінгапурської консалтингової компанії із сировинних товарів Apricus 8 Pte Ltd, повідомляє Рейтер.

“Враховуючи очікуване зростання виробництва (пальмової олії), схоже, що ми наближаємося до короткострокової цінової межі на поточному ринковому рівні”, – сказав Калтрера.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні додав 0,6%, а контракт на пальмову олію додав 1,02%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,5%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Нафта виросла в середу, чому сприяли ознаки сильного світового попиту, у тому числі з боку найбільших споживачів США, в той час як сподівання на те, що Федеральна резервна система може почати знижувати ставки, також підтримали настрої, незважаючи на дещо стійку інфляцію в США. .

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальмову олію більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці лютого скоротилися до найнижчого рівня за сім місяців, оскільки виробництво досягло 10-місячного мінімуму, що компенсувало уповільнення експорту.

Запаси наприкінці минулого місяця впали на 5% до 1,92 млн тонн порівняно з рівнями січня, виробництво сирої пальмової олії знизилося на 10,18% до 1,26 млн тонн, а експорт упав на 24,75%, показали дані галузевого регулятора Малайзійської ради з пальмової олії в понеділок.

Малайзійський рінггіт, торгова валюта пальми, впав на 0,24% по відношенню до долара, що зробило товар менш дорогим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!