Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли в п’ятницю, наближаючись до зростання другий тиждень поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли в п’ятницю, наближаючись до зростання другий тиждень поспіль, чому сприяють стагнація виробництва та зростання конкуруючих харчових олій.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурса до полудня виріс на 21 ринггіт, або 0,54%, до 3919 ринггітів. За тиждень контракт додав 1,56%.

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію виросли завдяки пропозиції, оскільки виробництво у другому за величиною виробнику у світі залишається небезпечно низьким, сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari у Селангорі, повідомляє Рейтер.

“Поки ми не побачимо відновлення виробництва, ціни продовжуватимуть зростати”, – сказав Супраманіам, додавши, що хороший інтерес для купівлі з боку ключового імпортера Китаю також допомагає цінам зберігати динаміку.

Виробництво сирої пальмової олії в Малайзії в 2024 році прогнозується на рівні 18,75 млн тонн, що на 1% більше, ніж минулого року, оскільки ситуація насилу покращується у другому за величиною виробнику у світі, показало дослідження Reuters у четвер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,69%, а контракт на пальмову олію – на 2,29%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,06%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на сиру нафту знизилися в п’ятницю після зростання напередодні, оскільки геополітична напруженість і перебої у видобутку нафти в США через холодний вітер зустріли побоювання з приводу повільного зростання попиту в Китаї та сильних прогнозів на нові поставки.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Ринггіт виріс на 0,02% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Пальмова олія може повторно протестувати опір на рівні 3904 ринггітів за метричну тонну, прорив вище якого може призвести до зростання в діапазоні 3929-3953 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!