Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли в четвер уперше за три дні

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли в четвер вперше за три дні, слідуючи за зростанням соєвої олії, що конкурує, і ймовірним падінням виробництва в грудні, хоча слабкий експорт обмежив потенціал зростання.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурса зріс на 21 ринггіт, або 0,57%, і закрився на позначці 3691 ринггіт ($790,36). У середу він упав на 1,7%.

“Очікується, що виробництво пальмової олії в грудні буде нижчим, але ринок уважно стежить за показниками експорту, які в даний час вказують на зниження за місяць”, – сказав Мітеш Сая, торговий менеджер компанії Kantilal Laxmichand & Co, що базується в Мумбаї, пише Рейтер.

Експорт малайзійської продукції з пальмової олії за 1-10 грудня впав на 4,1% порівняно з періодом 1-10 листопада, повідомили сюрвеєри.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці листопада впали вперше за сім місяців, оскільки виробництво впало більше, ніж експорт, показали дані галузевого регулятора у вівторок.

Зростання цін на соєву олію також підтримало пальмову олію, сказав Сая.

Ф’ючерси на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,6% після падіння на 2,5% на попередніх двох сесіях.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Аргентина, провідний експортер соєвої олії, дозволила валюті песо впасти більш ніж на 50% до 801 за долар у середу.

Ціни на нафту зросли в четвер, продовжуючи зростання попередньої сесії, на тлі масштабнішого, ніж очікувалося, щотижневого вилучення сирої нафти зі сховищ у США та послаблення долара після того, як центральний банк США сигналізував про зниження вартості запозичень на 2024 рік.

Пальмова олія може повернутися до мінімуму 7 грудня 3641 ринггіт за метричну тонну, оскільки відскок від цього рівня різко змінився, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6700 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!