Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли у середу третю сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли в середу третю сесію поспіль, чому сприяли ослаблення ринггіту та очікування зниження виробництва.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурса подорожчав на 39 ринггітів, або 0,99%, до 3992 ринггітів ($853,36) за метричну тонну на момент закриття.

“Ф’ючерси на пальмову олію відстежують сприятливі зовнішні ринки та слабкий ринггіт у поєднанні з очікуваннями зниження виробництва, починаючи з цього місяця”, – сказав трейдер із Куала-Лумпура.

Малайзійський ринггіт – контрактна валюта торгівлі – знизився на 0,54% по відношенню до долара США за 10:15 за Гринвічем. Більш слабкий рінггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Очікування зниження виробництва також підтримують ціну, оскільки дані Асоціації виробників пальмової олії Південного півострова показали зниження виробництва пальмової олії на південному півострові на 6% у період з 1 по 20 листопада, сказав Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів компанії Sunvin у Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Проте слабкий експорт може обмежити зростання, кажуть трейдери, оскільки постачання малайзійської пальмової олії в період з 1 по 20 листопада, за оцінками, знизилися на 2–9% порівняно з попереднім місяцем, згідно з даними сюрвеєра Intertek Testing Services, Societe Generale de Surveillance та незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

Імпорт пальмової олії Євросоюзом у сезоні 2023/24, який розпочався у липні, до 19 листопада становив 1,32 мільйона тонн проти 1,46 мільйона тонн роком раніше.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго BOc2 знизилися на 0,49%. Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,02%, а контракт на пальмову олію – на 0,88%.

На пальмову олію зазвичай впливають ціни на олію, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку.

(1 долар = 4,6780 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!