Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли у понеділок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли в понеділок на сподіваннях, що попит на біодизель збільшиться після різкого зростання цін на нафту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 8 ринггітів, або 0,22 %, і закрився на рівні 3608 ринггітів ($762,95) за метричну тонну після падіння на 4,4% минулого Тижня.

Контракт зріс на 2,4% на початку торгів, але звів нанівець більшу частину прибутку в очікуванні зростання запасів у Малайзії, другому за величиною виробнику пальмової олії у світі.

Ціни на нафту зросли більш ніж на 3% у понеділок, оскільки військові зіткнення в Ізраїлі викликали побоювання щодо ширшого конфлікту на Близькому Сході.

“Через зростання цін на сиру нафту ринок очікує сценарію збільшення попиту на пальмову олію для виробництва біопалива”, – сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень Sunvin Group, брокерської компанії з виробництва олії в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальмову олію більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Ф’ючерси на соєву олію на Чиказькій біржі торгівлі зросли на 1,37% під час азіатських торгів.

Потенціал зростання ф’ючерсів на пальмову олію був обмежений слабкістю китайських ф’ючерсів на олію, які адаптувалися до падіння на ринку олії під час китайських свят минулого тижня, сказав Багані.

Зростання цін на пальмову олію також було обмежене уповільненням імпортного попиту з боку найбільшого покупця Індії та ймовірним зростанням запасів пальмової олії в Малайзії, повідомив трейдер харчової олії з Нью-Делі.

Запаси пальмової олії в Малайзії на кінець вересня, ймовірно, зросли до найвищого рівня з жовтня 2022 року, незважаючи на збільшення експорту на тлі зростання виробництва, показало опитування Reuters.

Імпорт пальмової олії до Індії у вересні впав на 26% порівняно з місяцем раніше після того, як запаси підскочили до рекордного рівня.

Ціна на пальмову олію коливається в межах 3595–3624 ринггітів за метричну тонну, і зниження ціни може підказати напрямок.

Аналітики, опитані Reuters, очікують, що Міністерство сільського господарства США дещо знизить оцінки врожаю кукурудзи та сої у своєму звіті, який вийде 12 жовтня.

(1 долар = 4,7290 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!