Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли у другій сесії п’ятниці

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли другу сесію п’ятниці, розгорнувши ранні втрати, оскільки опівдні з’явився інтерес до покупок.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурса подорожчав на 30 ринггітів, або 0,80%, до 3801 ринггіту ($810,97) за метричну тонну. Раніше під час сесії ціна контракту впала до 3750 ринггітів.

Ф’ючерси на пальмову олію зросли на 3,26% минулого тижня.

Незважаючи на зниження ранкового гепа на відкритті, в основному через слабкість соєвої олії CBOT, на закриття опівдні спостерігалися покупки, що продовжуються, по пальмовому маслу, повідомив трейдер з Куала-Лумпура.

Даляньська товарна біржа закрита з 29 вересня по 6 жовтня у зв’язку зі Святом середини осені та Національним святом. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,32%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Індія, швидше за все, розпочне 2023/24 маркетинговий рік із рекордними запасами харчових олій, що призведе до скорочення імпорту у новому сезоні.

Ціни на сиру пальмову олію у 2024 році, ймовірно, будуть у середньому як мінімум на 11% вищими, ніж цього року, оскільки очікується, що погодні умови Ель-Ніньо призведуть до скорочення виробництва у провідному виробнику Індонезії. У жовтні виявиться тенденція до погіршення посушливості.

Проте виробництво пальмової олії в Малайзії, ймовірно, зросте наступного року, оскільки наявність достатньої кількості робочої сили та хороша підготовка плантацій для збирання врожаю компенсують вплив Ель-Ніньо.

Сюрвеєр компанії Intertek Testing Services повідомив, що експорт малазійських продуктів із пальмової олії за період з 1 по 25 вересня зріс на 17,5% за той же період у серпні.

Незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia повідомила, що експорт малазійських продуктів із пальмової олії з 1 по 25 вересня зріс на 15,2% за період із 1 по 25 серпня.

На думку технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія FCPOc3 може повторно протестувати опір на рівні 3803 рінггітів за метричну тонну, оскільки його відскок від 3677 рінггітів виглядає неповним.

(1 долар = 4,6870 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!