Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли у четвер шосту сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли в четвер шосту сесію поспіль, при цьому зростання цін на олії, що конкурують, підтримало ринок.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у березні на Малайзійській біржі деривативів Бурси виріс на 39 ринггітів, або 1,04%, до 3796 ринггітів ($817,40) за метричну тонну на момент закриття.

“Зміцнення цін на конкуруючі олійні культури підтримує зростання цін на пальмову олію шостий день поспіль. Інтерес до ранкових продажів чинив тиск на ціни, перш ніж відновлення цін на конкуруючі олійні змусило ціни повернутися до психологічного рівня 3800 ринггітів”, – сказав трейдер з Куала- Лумпура, пише Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,51%, а контракт на пальмову олію – на 1,37%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 1,08%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на пальмову олію, ймовірно, зростуть до 4000 ринггітів ($862,07) за метричну тонну до третього кварталу цього року, заявив у четвер керівник консалтингової компанії Glenauk Economics, повідомляє Рейтер.

Виробництво пальмової олії в Малайзії цього року покращиться в міру зменшення нестачі робочої сили, хоча проблеми залишаються, оскільки плантатори прагнуть дотримуватись європейських та американських правил, спрямованих проти передбачуваного зв’язку цього сектора з вирубкою лісів та примусовою працею, заявили представники галузі на семінарі у четвер.

Дані Ради з пальмової олії Малайзії в середу показали, що запаси впали на 4,64% у місячному вирахуванні до 2,29 млн тонн станом на кінець грудня, що є найнижчим показником із серпня.

Тим часом експорт малазійських продуктів пальмової олії за період з 1 по 10 січня впав на 9,8% до 349 075 тонн порівняно з місяцем раніше, повідомила в середу незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

За оцінками сюрвеєра Intertek Testing Services, експорт малазійської пальмової олії впав на 3,9% до 354 465 метричних тонн.

Індонезія 2023 року схвалила пересадку 53 012 гектарів (130 995,5 акрів) пальмових дерев на землях, що належать дрібним фермерам, у рамках програми субсидування, як показали дані агентства з фінансування пальмового виробництва країни в середу.

Ціни на нафту зросли, оскільки ринки оцінили зростання напруги на Близькому Сході на тлі несподіваного збільшення запасів сирої нафти в США.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальмову олію більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

(1 долар = 4,6440 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!