Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли п’яту сесію поспіль у середу

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли п’яту сесію поспіль у середу, наступного дня після того, як Бразилія вирішила збільшити використання біодизельного палива (B14).

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у березні на Малайзійській біржі деривативів Бурси подорожчав на 22 ринггіти, або 0,59%, до 3771 ринггіти ($809,92). У вівторок він зріс на 0,3%.

Рада з енергетичної політики Бразилії CNPE у вівторок вирішила збільшити обов’язкову суміш біодизельного палива в країні з початку наступного року, перенісши раніше встановлені цілі змішування.

Цей крок може призвести до скорочення експорту соєвої олії з Бразилії, що підвищить попит на пальмову олію, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень брокера рослинних олій Sunvin Group, що базується в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Ціни були підтримані заявою про те, що Аргентина буде прагнути підвищити експортне мито на соєву олію та шрот.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці листопада впали вперше за сім місяців, оскільки виробництво впало більше, ніж експорт, показали дані галузевого регулятора минулого тижня.

Індонезія, найбільший у світі виробник пальмової олії, експортувала у жовтні 3 мільйони тонн продуктів із пальмової олії, що на 31% менше, ніж торік, як показали дані Індонезійської асоціації пальмової олії (GAPKI), опубліковані у вівторок.

Ф’ючерси на соєву олію на торговій біржі Чикаго подешевшали на 0,36%.

Імпорт пальмової олії до Індії в листопаді підскочив майже до тримісячного максимуму, збільшившись майже на 23% порівняно з жовтнем, оскільки маслопереробники віддали перевагу тропічній олії конкуруючим соєвим і соняшниковим маслам через величезні знижки, повідомила провідна торгова організація.

Ціна на пальмову олію, як і раніше, націлена на діапазон 3813–3835 ринггітів за метричну тонну, оскільки вона подолала зону опору 3775–3781 ринггітів.

Світовий нафтовий стандарт Brent перевищив 80 доларів за барель у середу на тлі побоювань з приводу збоїв у глобальній торгівлі та геополітичної напруженості на Близькому Сході.

Ціни на сиру нафту впливають на пальмову олію, оскільки вона є альтернативною сировиною для біодизельного палива.

(1 долар = 4,6560 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!