Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії виросли на закритті середи

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію виросли на закритті середовища на тлі зростання цін на сиру нафту та зміцнення в Даляні, хоча зростання запасів стримувалося побоюваннями щодо зростання запасів.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурси виріс на 5 ринггітів, або 0,1%, до 3684 ринггітів (772,49 доларів США) за метричну тонну на момент закриття.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії у жовтні зріс на 6,6-8,9% порівняно з місяцем раніше, повідомили у вівторок сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services та незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

На думку аналітиків, зростання експорту компенсується очікуваннями збільшення виробництва.

Зараз це піковий сезон виробництва пальмової олії, але очікується, що наступного місяця рівень запасів знизиться, сказав Мітеш Сая, торговий менеджер торгової фірми Kantilal Laxmichand and Co., розташованої в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,5%, а контракт на пальмову олію – на 0,1%.

Опитування семи аналітиків показало, що обсяг переробки сої в США, ймовірно, збільшився у вересні до 5,249 млн. коротких тонн, що є найбільшим вересневим показником за всю історію спостережень.

Очікується, що це збільшення призведе до збільшення постачання соєвої олії, яка конкурує з пальмовою олією за частку ринку.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго не змінилися.

Ціни на нафту зросли на азіатських торгах у середу напередодні ключових засідань світових центральних банків цього тижня, включаючи Федеральну резервну систему США, тоді як ринок уважно стежив за останніми подіями в Ізраїлі.

Зростання цін на нафту робить пальмову олію привабливішим варіантом сировини для біодизельного палива.

Очікується, що близько 200 000 гектарів (494 210 акрів) плантацій олійних пальм, розташованих на територіях, віднесених до лісів в Індонезії, будуть повернуті штату і знову перетворені на ліси, повідомив урядовець пізно увечері у вівторок.

Малайзійський рінггіт, послабився на 0,2% по відношенню до долара. Більш слабкий рінггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,7690 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!