Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії впали більш ніж на 1% у понеділок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Грудневі ф’ючерси на CPO пальмова олія в Малайзії впали більш ніж на 1% у понеділок до 3733 ринггіту ($779) через слабкість конкуруючих рослинних олій і сирої нафти, хоча сильні дані з експорту і слабкість малайзійського ринггіту обмежили.

Минулого тижня контракт зріс на 0,91%, що стало другим тижневим зростанням поспіль.

Ф’ючерси відкрилися з гепом нижче після падіння ф’ючерсів на китайську олію в азіатський годинник і зниження цін на сиру нафту, повідомив Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів Sunvin Group у Мумбаї, повідомляє Рейтер.

“Ціни на пальмову олію також впали через мляву динаміку на європейських ринках ріпакової олії в п’ятницю”, – додав він.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на сиру нафту впали більш ніж на 1 долар, оскільки у вихідні дні активізувалися дипломатичні зусилля щодо стримування конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС на тлі побоювань щодо більш широкої конфронтації у багатому нафтою регіоні та тиску на постачання.

«Стійкі показники експорту пальмової олії за період з 1 по 20 жовтня та збільшення закупівель пальмової олії в Індії поряд із слабшим ринггітом обмежують спад», – сказав Багані, повідомляє Рейтер.

За даними AmSpec Agri Malaysia та Intertek Testing Services, експорт продуктів пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 20 жовтня, за оцінками, зріс на 7,9-9,9% порівняно з місяцем раніше.

Малайзійський ринггіт, контрактна валюта торгівлі, впав на 0,27% по відношенню до долара, що зробило пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,7780 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!