Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії відновили у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії відновилися у вівторок, чому сприяло ослаблення ринггіту, хоча побоювання про неминучий надлишок пропозиції та слабкість конкуруючих харчових олій обмежили зростання.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у листопаді на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився на 20 ринггітів, або 0,51%, вище, на рівні 3930 ринггітів ($846,44) за метричну тонну.

“Слабкий рінггіт допоміг підняти ціни сьогодні, хоча виробництво в Малайзії набирає обертів, а попит залишається анемічним, тому ринок загалом, як і раніше, схильний до продажів на тлі зростання цін”, – сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari у Селангорі, повідомляє Рейтер.

Малайзійський рінггіт востаннє зміцнився на 0,19% по відношенню до долара, але залишився на майже двомісячному мінімумі. Більш слабкий рінггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,9%, а контракт на пальмову олію – на 0,5%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго впали на 0,3%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

В Індії очікуються найнижчі мусонні дощі за останні вісім років, а погодні умови Ель-Ніньйо погіршують вересневі опади після серпня, який може стати найпосушливішим за понад століття, повідомили агентству Reuters у понеділок два представники департаменту погоди.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії в період з 1 по 25 серпня знизився на 4,3-7,8%, повідомили у п’ятницю незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia та сюрвеєрська служба Intertek Testing Services.

За даними Індонезійської асоціації пальмової олії, експорт пальмової олії з Індонезії, включаючи продукти переробки, у червні становив 3,45 млн тонн, а запаси до кінця червня становили 3,69 млн тонн.

Ціна на пальмову олію виглядає нейтральною в діапазоні 3909-3963 ринггітів за метричну тонну, і її зниження може вказати напрямок, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!