Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії в понеділок знизилися

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурси впав на 7 ринггітів, або 0,18%, до 3932 ринггітів ($832,70) за метричну тонну до полудня.

Минулого тижня контракт підскочив на 2,2% через побоювання щодо стагнації виробництва найбільшими світовими виробниками пальмової олії.

Очікується, що виробництво сирої пальмової олії в Малайзії, другому за величиною виробнику у світі, у 2024 році зросте на 1% порівняно з роком раніше до 18,75 млн тонн, у той час як виробництво в найбільшому виробнику пальмової олії, Індонезії, згідно прогнозу, зросте на 0,6% до 48,87 млн тонн, згідно з опитуванням Reuters минулого тижня.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії з 1 по 20 січня зріс на 3,62% порівняно з роком раніше до 867 828 тонн, повідомила сюрвеєрська служба Intertek Testing Services. Інший сюрвеєр, AmSpec Agri Malaysia, повідомив, що експорт за той же період впав на 2,7% до 828 910 тонн.

“Вищий експорт і нижчі прогнози з виробництва в січні були значною мірою враховані”, – сказала Сатья Варка, старший аналітик сінгапурської компанії Fastmarkets Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

За його словами, ринок буде зосереджений на оцінках виробництва Малайзійської асоціації пальмової олії на 1-20 січня.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,77%, а контракт на пальмову олію – на 0,4%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,36%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський ринггіт, послабився на 0,15% по відношенню до долара. Слабкіший ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,7220 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!