Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії в понеділок досягли майже двотижневого мінімуму

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії в понеділок досягли майже двотижневого мінімуму, відслідковуючи втрати сирої нафти та конкуруючих далянських олій, хоча втрати були обмежені покращенням експорту.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурси втратив 26 ринггітів, або 0,67%, до 3864 ринггітів ($825,99) за метричну тонну на початку торгів, що є найнижчим показником з 17 листопада.

Експорт малазійських продуктів з пальмової олії з 1 по 25 листопада зріс на 7,2% до 1,15 млн. тонн з 1,08 млн. тонн, відвантажених у період з 1 по 25 жовтня, згідно з даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia, опублікованими в п’ятницю. .

Сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services повідомила у п’ятницю, що експорт малазійських продуктів пальмової олії за період з 1 по 25 листопада зріс на 13,6% до 1,26 млн тонн з 1,11 млн тонн, відвантажених у період з 1 по 25 жовтня, повідомляє Рейтер.

Ціни на нафту впали, при цьому Brent впала до $80 за барель, оскільки інвестори очікують на зустріч ОПЕК+ пізніше цього тижня, на якій буде досягнуто згоди про обмеження поставок у 2024 році. Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,76%, а контракт на пальмову олію знизився на 1,0%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,5%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може впасти в діапазоні від 3840 до 3860 рінггітів за метричну тонну, як передбачає подвійна вершина, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6780 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!