Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії в четвер показали найкращий день за три тижні

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії в четвер показали найкращий день за три тижні після того, як провідний виробник Індонезія підтвердив продовження експортного контролю, хоча падіння імпорту харчової олії до Індії обмежило зростання.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 92 ринггіти, або на 2,5%, до 3780 ринггітів (795,79 доларів США) за метричну тонну на момент закриття торгів.

“Пальмова олія зросла сьогодні після того, як Індонезія оголосила, що вони зберігають політику зобов’язань на внутрішньому ринку (DMO) до 2024 року”, – сказав Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів Suvin Group в Індії, повідомляє Рейтер.

Представник Міністерства торгівлі Індонезії Ісі Карім зробив у четвер офіційну заяву, яка підтверджує це продовження.

Минулого року країна запровадила політику DMO, щоб контролювати зростання цін. Згідно з ним, виробники можуть експортувати продукцію тільки після того, як продадуть частину своєї продукції на внутрішньому ринку.

Імпорт харчової олії до Індії в жовтні впав до 16-місячного мінімуму, оскільки зростання запасів спонукало олійопереробників скоротити закупівлі пальмової, соєвої та соняшникової олії, повідомили Reuters дилери.

Скорочення закупівель олії найбільшим у світі імпортером може призвести до збільшення запасів пальмової олії у ключових виробників Індонезії та Малайзії.

Сира нафта зросла на 1% у четвер, перервавши триденне зниження після того, як Федеральна резервна система США зберегла базові процентні ставки без змін.

Більш міцна нафта робить пальму привабливішим варіантом сировини для біодизельного палива.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 2%, а контракт на пальмову олію – на 2,9%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 1% після досягнення п’ятимісячного мінімуму на попередній сесії.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський ринггіт, торгова валюта пальми, зміцнився на 0,4% і став найкращим днем з 31 липня.

(1 долар = 4,7500 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!