Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії продовжили зростання у вівторок

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії продовжили зростання у вівторок, досягнувши найвищого рівня закриття за два тижні, чому сприяло зростання цін на сиру нафту та соєву олію.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на біржі деривативів Bursa Malaysia подорожчав на 73 ринггіти, або на 2,18%, до 3422 ринггітів (741,66 долара) за метричну тонну, досягнувши найвищого рівня закриття з 30 травня.

Ф’ючерси на нафту марки Brent та американську West Texas Intermediate (WTI) подорожчали приблизно на 1 долар, що робить пальмову олію більш привабливим варіантом для виробництва біодизельного палива.

На пальмову олію впливають коливання цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

“Можливість арбітражу між США та Європою, що надається при транскордонній торгівлі на основі соєвої олії в порівнянні з внутрішніми вимогами США до біопалива, сприяє розширенню цінового спреду між соєвою олією та пальмовим олеїном”, – сказав Марчелло Культрера, директор сінгапурської консалтингової компанії Apricus за сировинними товарами, повідомляє Рейтер.

Це підвищує відносну цінність пальмової олії порівняно з харчовими оліями, додав він.

Запаси пальмової олії в Малайзії на кінець травня зросли вперше за чотири місяці, після того, як обсяг виробництва зріс до найвищого рівня цього року, показали дані Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB), опубліковані в понеділок.

Запаси другого за величиною виробника у світі зросли на 12,63% порівняно з попереднім місяцем до 1,69 млн. метричних тонн.

(1 долар = 4,6140 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!