Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії практично не змінилися у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії практично не змінилися у вівторок, оскільки зростання цін на харчові олії в Даляні було компенсовано зміцненням ринггіту та слабким попитом у Китаї.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у травні на біржі деривативів Малайзії Бурси втратив 2 ринггіти, або 0,05%, до 4133 ринггітів ($884,06).

Контракт торгувався вище на тлі сприятливих даних щодо обсягу виробництва в Малайзії за лютий, а також бичачого імпульсу від ф’ючерсів на олії в Даляні, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень брокера олії в Мумбаї Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

«Однак сильніший малайзійський рінггіт та відсутність покупок з боку ключового покупця Китаю обмежили темпи зростання пальмової олії», – сказав Багані.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,92%, а контракт на пальмову олію – на 1,08%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,58%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці лютого скоротилися до найнижчого рівня за сім місяців, оскільки виробництво досягло 10-місячного мінімуму, що компенсувало уповільнення експорту.

Запаси наприкінці лютого впали на 5% порівняно з січнем до 1,92 млн тонн, виробництво сирої пальмової олії знизилося на 10,18% до 1,26 млн тонн, а експорт упав на 24,75%, показали дані галузевого регулятора Малайзійського поради з пальмового масла.

Малайзійський рінггіт, виріс на 0,13% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії з 1 по 10 березня зріс на 6,8% порівняно з тим же періодом місяцем раніше, повідомила сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services.

Інший сюрвеєр, AmSpec Agri Malaysia, повідомив, що експорт за той же період зріс на 6,2% порівняно з місяцем раніше.

(1 долар = 4,6750 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!