Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії практично не змінилися у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії практично не змінилися у вівторок після трьох послідовних періодів зростання, оскільки сильний експорт та попит у Китаї були компенсовані зниженням цін на соєву олію в Чикаго.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 19 ринггітів, або 0,5%, до 3799 ринггітів (802,83 долара США) за тонну на торгах опівдні.

Експорт малайзійської продукції з пальмової олії за 1-15 жовтня зріс на 5,6%, повідомила в неділю незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

Інший сюрвеєр, Intertek Testing Services, повідомив, що експорт зріс на 7,3%.

Активні закупівлі великого імпортера Китаю для поповнення запасів також сприяли зростанню цін, – сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер Kantilal Laxmichand & Company Mumbai, повідомляє Рейтер.

Однак слід виявляти обережність у міру наближення зимового сезону, оскільки очікується зниження споживання пальмової олії, сказав він. Пальмова олія на холоді кристалізується і каламутніє, що впливає на сприйняття якості олії та її споживання.

Малайзія зберегла листопадове експортне мито на сире пальмове масло на рівні 8% і знизило базову ціну, йдеться в циркулярі, опублікованому на веб-сайті Малайзійської ради з пальмової олії у вівторок.

Додаткову підтримку цін надали дані Асоціації виробників пальмової олії Південного півострова, які показали, що виробництво у першій половині жовтня впало на 0,73% у місячному вирахуванні, йдеться у повідомленні LSEG Agriculture Research пізно ввечері у понеділок.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту стабілізувалися у вівторок після падіння більш ніж на 1 долар у понеділок на тлі сподівань, що США послаблять санкції щодо виробника Венесуели, а також те, що Вашингтон активізував зусилля щодо запобігання ескалації війни між Ізраїлем та ХАМАС.

Більш слабка нафта робить пальму менш привабливим варіантом для біодизельного палива.

(1 долар = 4,7340 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!