Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії показали третє тижневе зниження поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії показали третє тижневе падіння поспіль, оскільки в п’ятницю ринок відступив після двох періодів зростання, слідуючи за слабкістю конкуруючих рослинних олій.

Еталонний контракт на пальмову олію вересневої поставки на Малайзійській біржі деривативів Бурси впала на 60 ринггітів, або на 1,52%, до 3899 ринггітів ($827,81) за метричну тонну на момент закриття. За тиждень контракт упав на 1,19%.

«Ф’ючерси на сиру пальмову олію торгувалися нижче до вихідних днів після фіксації прибутку. Втрати у ф’ючерсах на олію на Даляньській біржі також чинили тиск на ф’ючерси CPO», – сказав Сатья Варка, старший аналітик Fastmarkets Palm Oil Analytics.

Учасники ринку зараз чекають на оцінки виробництва на період з 1 по 20 червня, щоб оцінити запаси на кінець місяця, додав він.

Експорт малазійських продуктів з пальмової олії за період з 1 по 20 червня впав на 8,1% – 12,9% з 1 по 20 травня, повідомили незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia та Intertek Testing Services, що краще за оцінки за період з 1 по 15 червня.

За даними LSEG, сюрвейєрська компанія Societe Generale de Surveillance (SGS) прогнозує експорт на рівні 737 717 метричних тонн порівняно з 647 353 тоннами, відвантаженими в період з 1 по 20 травня.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,99%, а контракт на пальмову олію знизився на 0.78%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,45%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,7100 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!