Ф’ючерси на пальмову олію у Малайзії знижуються четверту сесію у середу

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знижуються вже четверту сесію в середу до найнижчого рівня закриття більш ніж за чотири тижні, що викликано слабкістю конкуруючих рослинних олій, незважаючи на очікування зниження запасів до кінця листопада.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів у Бурсі втратив 6,2 ринггіту, або 1,64%, до 3719 ринггіту ($796) за метричну тонну на закритті торгів.

Раніше того ж дня контракт досяг найнижчого рівня за понад п’ять тижнів і склав 3675 ринггіт, перш ніж відновитися.

“Невтомне зниження цін на соєву олію в Південній Америці змушує зберігати знижки на пальмову олію, щоб залучити нові покупки під час зими, коли традиційні напрямки Індії, Китаю та інших азіатських країн уникають пальмової олії через холодну погоду”, – сказав Анілкумар Багані, Керівник дослідження сировинних товарів. у групі Sunvin із Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1,60%, а контракт на пальмову олію впав на 3,29%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,24%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

За даними Refinitiv Commodities Research, світовий імпорт пальмової олії в 2023/24 році оцінюється в 48,6 млн тонн, що на 0,4% менше, ніж в останній оцінці, і на 2,5% більше, ніж у сезоні 2022/23. року.

Імпорт пальмової олії Євросоюзом в сезоні 2023/24, який розпочався в липні, до 3 грудня досяг 1,48 мільйона тонн проти 1,64 мільйона роком раніше.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці листопада скоротилися вперше з квітня, оскільки очікувалося на початок сезонного зниження виробництва, в той час як експорт продовжував зростати, показало дослідження Reuters.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!