Ф’ючерси на пальмову олію у Малайзії виросли у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли у п’ятницю, оскільки трейдери відреагували на дані, що вказують на ознаки збільшення попиту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 30 ринггітів, або 0,8%, до 3773 рінггітів (799,53 долара США) за метричну тонну на ранкових торгах. За тиждень контракт упав на 0,4%.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці жовтня зросли на 5,84% порівняно з попереднім місяцем до 2,45 мільйона метричних тонн, свідчать дані галузевого регулятора Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB).

Згідно з даними, виробництво сирої пальмової олії зросло на 5,89% з вересня до 1,94 млн тонн у жовтні, а експорт пальмової олії збільшився до 1,47 млн тонн.

У ході недавньої хвилі покупок Китай купив до 1,04 мільйона тонн соєвих бобів із США, демонструючи ознаки високого попиту Китаю.

Міністерство сільського господарства США (USDA) підвищило прогноз виробництва сої до 4,129 мільярда бушелів із жовтневої оцінки в 4,104 мільярда.

Експорт соєвого шроту з Індії, ймовірно, зросте в найближчі місяці, оскільки побоювання щодо виробництва сої в Бразилії, провідному виробнику сої, підняли світові ціни до двомісячного максимуму, що спонукало покупців звернутися до цієї південноазіатської країни, заявили представники галузі.

Ціни на соєві боби впливають на вартість соєвої олії, яка конкурує з пальмовою олією за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,2%. Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,3%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,7%.

Малайзійський рінггіт, торгова валюта пальми, послабився на 0,6% по відношенню до долара. Більш слабкий рінггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!