Ф’ючерси на пальмову олію у Малайзії виросли у другу сесію у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли у другу сесію у вівторок, чому сприяли низькі обсяги виробництва та ознаки збільшення попиту на сою в Китаї, хоча ослаблення експорту обмежило це зростання.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 18 ринггітів, або 0,5%, до 3952 ринггітів (844,81 долара США) за метричну тонну на момент закриття.

«Цього місяця виробництво в Малайзії було низьким, а високий попит на біодизель підтримував ринок. Високі ціни на соєву олію, що конкурує, підтримали ринок», – сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер торгової фірми Kantilal Laxmichand and Co з Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,4%, а контракт на пальмову олію – на 0,7%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго впали на 1%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Експорт малайзійської продукції з пальмової олії за 1-20 листопада знизився приблизно на 2% порівняно з тим же періодом місяцем раніше, показали дані сюрвеєра Intertek Testing Services та незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia, представлені у понеділок.

Індонезійський експорт пальмової олії у вересні знизився на 21% порівняно з тим же місяцем минулого року, показали дані Індонезійської асоціації пальмової олії (GAPKI), опубліковані у вівторок.

Малайзійський ринггіт зміцнився на 0,3% по відношенню до долара, що зробило цей товар менш привабливим для власників іноземної валюти.

На круглому столі зі стійкої пальмової олії (RSPO) заявили у вівторок, що розробляють нову систему для відстеження походження пальмової олії та екологічних характеристик.

За словами офіційних осіб, у жовтні RSPO призначила консорціум агротехнологічних фірм, до складу якого входять Agridence, CIED та австралійська NGIS, для розробки нової системи, яка надасть більше інформації про ланцюжок постачання олії.

RSPO планує запустити систему у четвертому кварталі 2024 року.

«Нам необхідно переосмислити нашу систему стандартів і сертифікації і розробити підходи, які допоможуть галузі довести стійкість так, як цього вимагають сьогодні ринки, регулюючі органи та клієнти», — заявив виконавчий директор RSPO Джозеф Д’Круз на галузевій конференції у вівторок, повідомляє Рейтер.

У грудні Європейський Союз погодив постанову про боротьбу з вирубкою лісів, яка вимагає від компаній подавати заяву, яка показує, коли і де були вироблені їхні товари, включаючи пальмову олію, і надавати інформацію, що «піддається перевірці», про те, що вони не були вирощені на землях , вирубаних після 2020 року, що може призвести до величезних штрафів.

Директор RSPO Франсіско Наранхо заявив журналістам, що нова платформа може стати дуже потужним інструментом, який допоможе нашим членам продемонструвати дотримання правил EU.

Постанова, яка має набути чинності наприкінці 2024 року, була зустрінута екологами як важливий крок у захисті лісів, але країни-виробники висловили стурбованість тим, що закон виключить дрібних землевласників із глобального ланцюжка постачання.

За даними RSPO, 2022 року сертифіковане стійке виробництво пальмової олії досягло 15,4 мільйона тонн, а споживання — 9,2 мільйона тонн.

(1 долар = 4,6780 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!