Ф’ючерси на пальмову олію у Малайзії виросли у четвер четверту сесію поспіль

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли в четвер четверту сесію поспіль, чому сприяло зростання цін на конкуруючі харчові олії та зміцнення цін на сиру нафту.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 17 ринггітів, або 0,44%, до 3894 ринггітів ($817,72) на початку торгів.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні додав 0,39%, а контракт на пальмову олію – на 0,84%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,24%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту зросли через загострення ситуації на Близькому Сході, яка тримає ринок у напрузі з жовтня.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Рінггіт, торгова валюта пальми, знизився на 0,06% по відношенню до долара, що зробило товар менш дорогим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Запаси пальмової олії у Малайзії, ймовірно, падали три місяці поспіль до кінця січня, що відповідає сезонному низькому рівню виробництва.

Запаси пальмової олії у січні впали до 2,14 мільйона метричних тонн, що на 6,62% менше, ніж у грудні, за даними 10 трейдерів, плантаторів та аналітиків. Виробництво сирої пальмової олії знизилося на 11,83% порівняно з попереднім місяцем до 1,37 млн тонн.

Рада з пальмової олії Малайзії опублікує щомісячні дані 13 лютого.

Пальмова олія може повернутися в зону підтримки 3808-3814 ринггіт за метричну тонну після того, як вона не змогла подолати опір на рівні 3891 ринггіт, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,7620 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!