Ф’ючерси на пальмову олію у Малайзії виросли у четвер

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли в четвер після місячного зниження поспіль на попередній сесії, але слабке зростання експорту та виробництва вплинуло на настрої.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на біржі деривативів Bursa Malaysia зріс на 83 ринггіти, або на 2,59%, до 3284 ринггітів (740,47 доларів) за тонну, завершивши трисесійне зниження.

У травні контракт здешевшав на 4,1%, що стало третім місячним падінням поспіль.

Загальна тенденція цін на пальмову олію залишається низхідною, головним чином через очікування зростання виробництва, сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень брокера рослинних олій Sunvin Group, що базується в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

“Попит також невеликий, оскільки в ключових країнах призначення, як і раніше, є досить високі запаси харчової олії, завдяки більш дешевій соняшниковій олії, ріпаковій олії і навіть конкурентоспроможній соєвій олії”, – сказав Багані.

Експорт Малайзії в травні впав на 0,8% порівняно з квітнем, повідомила компанія Intertek Testing Services, що займається дослідженням вантажів. Інший інспектор з вантажних перевезень, AmSpec Agri Malaysia, повідомив, що експорт скоротився на 1,8%.

Найбільший виробник пальмової олії в Індонезії знизив базову ціну на сиру пальмову олію на рівні 811,68 доларів за тонну на період з 1 по 15 червня, знизивши експортне мито на 33 долари за тонну та збір на 85 доларів.

Ні Індонезія, ні Малайзія не припиняли переговори щодо своїх відповідних угод про вільну торгівлю з Європейським союзом через суперечку про закон про вирубку лісів та його вплив на дрібних виробників пальмової олії, заявив міністр сировинних товарів Малайзії Фаділла Юсоф.

Найактивніший контракт Даляня на соєву олію зріс на 1,1%, тоді як контракт на пальмову олію знизився на 0,2%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 1,5%.

На пальмову олію впливають коливання цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,4350 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!