Ф’ючерси на пальмову олію у Малайзії виросли другу сесію у середу

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли другу сесію в середу, при цьому зростання цін на харчові масла, що конкурують, підтримало ринок, хоча низькі обсяги торгів обмежили зростання.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у березні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 3 ринггіти, або 0,08%, до 3766 ринггітів (813,92 долара США) на момент закриття торгів.

Ринок відкрився трохи вищим завдяки сирій нафті та зростанню в Даляні, проте торги були млявими і коливалися в межах від 3775 до 3785 ринггітів, повідомив трейдер з Куала-Лумпура.

«Торги були млявими, оскільки більшість гравців все ще перебувають у відпустці», повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні подорожчав на 1,29%, а контракт на пальмову олію – на 1,56%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,21%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту стабілізувалися в середу після сильного зростання напередодні, оскільки інвестори стежили за розвитком подій у Червоному морі, при цьому деякі великі відправники вантажу відновили прохід по торговому маршруту, незважаючи на напади і ширшу напруженість на Близькому Сході.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Ринггіт зріс на 0,15% до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

За даними дослідницьких компаній Intertek Testing Services та AmSpec Agri Malaysia, експорт малазійських продуктів з пальмової олії в період з 1 по 25 грудня, за оцінками, знизився на 4-16% порівняно з попереднім місяцем.

Згідно з циркуляром, опублікованим на веб-сайті Малайзійської ради з пальмової олії, Малайзія зберегла січневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% і підвищила базову ціну.

(1 долар = 4,6270 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!