Ф’ючерси на пальмову олію у Малайзії виросли другу сесію поспіль у середу

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії зросли другу сесію поспіль у середу, оскільки попит з боку найбільших покупців в Індії та Китаї, а також зростання цін на конкуруючі контракти у Даляні підтримали ринок.

Базові контракти на пальмову олію з постачанням у серпні, на біржі деривативів Малайзії зросли на 73 ринггіти, або на 1,84%, до 4033 ринггітів ($857,72) за метричну тонну.

За словами Мітеша Саї (Mitesh Saiya), торгового менеджера Kantilal Laxmichand & Co, що базується в Мумбаї, високий попит з боку ключових напрямків – Індії та Китаю, а також підтримка з боку конкуруючих соняшникової та соєвої олій привели до зростання цін на пальмову олію. Малайзії до 4000 ринггітів.

“Найближчими тижнями ми можемо побачити, що контракт досягне діапазону в 4150 ринггітів”, – сказав Сая.

Експорт пальмової олії з Малайзії з 1 по 25 травня зріс на 2,4-3,1% порівняно з попереднім місяцем, згідно з даними компанії Intertek Testing Services, яка займається перевіркою вантажів, та незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia.

За даними LSEG, інспектор із вантажного нагляду Societe Generale de Surveillance оцінив експорт у 949 451 тонну порівняно з 931 938 тоннами місяцем раніше.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,02%, а контракт на пальмову олію СРО додав 1,55%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,48%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту зросли в середу на очікуваннях, що великі виробники продовжать скорочення виробництва на зустрічі ОПЕК у неділю і що споживання палива почне зростати з початком літнього сезону пікового попиту. Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять palm більш привабливим варіантом для біодизельного палива.

Ринггіт знизився на 0,21% по відношенню до долара, що зробило товар менш дорогим для покупців, які володіють іноземною валютою.

(1 долар = 4,7020 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!