Ф’ючерси на пальмову олію у Малайзії впали другу сесію поспіль у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії впали другу сесію поспіль у вівторок через побоювання з приводу зростання запасів та слабкості у Даляні.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурса впав на 59 ринггітів, або 1,6%, до 3679 ринггітів (772,57 долара США) за метричну тонну на момент закриття торгів.

Базовий контракт також зазнає збитків другий місяць поспіль, впавши на 2,4% у жовтні.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії в жовтні зріс на 6,6-8,9% порівняно з місяцем раніше, повідомили у вівторок сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services та незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

Експорт пальмової олії з Індонезії в серпні скоротився на 55% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 2,07 мільйона тонн, повідомила в п’ятницю асоціація GAPKI.

Очікування збільшення виробництва переважують зростання експорту, що призводить до підвищення рівня запасів на кінець місяця, сказав Сатья Варка, старший аналітик Fastmarkets Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

Великі втрати на Даляні також чинять тиск на ф’ючерси на пальму, додав Сатья.

Виробнича активність Китаю несподівано повернулася до скорочення у жовтні, показало офіційне опитування підприємств у вівторок.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1,2%, а контракт на пальмову олію – на 2,5%.

Урожай сої у США продовжував випереджати середні темпи, незважаючи на дощі минулого тижня. Швидкий збір урожаю, ймовірно, призведе до збільшення постачання олійних культур та продуктів з них, включаючи соєву олію.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго впали на 0,6%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!