Ф’ючерси на пальмову олію у Малайзії у вівторок закрилися майже на 2% нижче

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії у вівторок закрилися майже на 2% нижче після падіння цін на конкуруючі харчові олії, хоча хороші дані щодо експорту допомогли обмежити втрати.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у листопаді на Малайзійській біржі деривативів знизився на 71 рінггіт, або на 1,8%, до 3865 ринггітів (831,90 долара США) за метричну тонну, звівши нанівець прибуток попередньої сесії.

“Сьогодні ф’ючерси на сиру пальмову олію торгуються зі зниженням через закриття довгих позицій слідом за більш слабкими ф’ючерсами на соєву олію на CBOT відразу”, – сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group.

Ослаблення ф’ючерсів на китайську олію та ф’ючерсів на соєві боби CBOT у години азіатських торгів на тлі хороших даних щодо соєвих бобів у США ще більше вплинуло на ціни, додав Багані.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,2%, а контракт на пальмову олію втратив 0,7%. Ціна на соєву олію на торговій біржі Чикаго (CBOT) знизилася на 0,9% .

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Виробництво на заводах South Peninsular Palm Oil Mills Association показало кращу відбудову, ніж очікувалося, у період з 1 по 20 серпня, що на 7% більше, ніж минулого місяця.

Згідно з циркуляром Малайзійської ради з пальмової олії, Малайзія зберегла експортне мито на сиру пальмову олію у вересні на рівні 8% і підвищила базову ціну.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії за 1-20 серпня зріс на 9,8% -17,4% порівняно з місяцем раніше, повідомили сюрвеєри Intertek Testing Services та Amspec Agri.

Малайзійський рінггіт, з минулого четверга коливається близько більш ніж місячного мінімуму. Більш слабкий рінггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

За словами технічного аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія може повторно протестувати підтримку на рівні 3861 рінггіт за метричну тонну, прорив нижче якого може відкрити шлях до 3778 рінггітів.

(1 долар = 4,6460 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!