Ф’ючерси на пальмову олію показали третє тижневе зростання поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію завершили торги у п’ятницю помірним зростом і показали третє тижневе зростання поспіль.

Контракт на пальмову олію з постачанням у вересні на Малайзійській біржі деривативів Bursa зріс на 12 ринггітів, або на 0,3%, до 3877 ринггітів (857,17 доларів США) за метричну тонну.

Контракти на пальмову олію зросли за тиждень на 1,1%, збільшившись третій тиждень поспіль завдяки найтривалішій переможній серії з лютого.

“Позитивні настрої з боку експортного попиту підживлювали купівельний імпульс, хоча зростання стримується відновленням зміцнення місцевої валюти”, – сказав Сатья Варка, співавтор. – Засновник сінгапурської компанії Palm Oil Analytics, пише Рейтер.

Імпорт пальмової олії до Індії підскочив на 56% до тримісячного максимуму у червні, оскільки покупці скористалися падінням цін для збільшення закупівель, повідомила у п’ятницю провідна організація торгівлі.

Малайзія зберегла серпневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% і підвищила довідкову ціну, йдеться в циркулярі, розміщеному на веб-сайті Ради з пальмової олії Малайзії в п’ятницю.

Тим часом, найбільший виробник Індонезія планує підвищити довідкову ціну на сиру пальмову олію на рівні 791,02 долара за метричну тонну на період з 16 по 31 липня, заявив у середу високопосадовець міністерства економіки Мусдхаліфа Махмуд, що зробить його менш конкурентоспроможним пальмовою олією.

Найбільш активний контракт Даляня на соєву олію зміцнився на 0,8%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,2%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,8%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський рінггіт, торгова валюта пальми, виріс на 1,40% по відношенню до долара, досягнувши найвищого рівня з 18 травня. Більш сильний рінггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,5230 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!