Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії знизилися у середу

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії знизилися в середу, оскільки слабкість конкуруючих рослинних олій на ф’ючерсних ринках Даляня та Чикаго вплинула на настрої.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурса знизився на 44 ринггіти, або 1,47%, до 3,818 ринггітів ($809,76) на закриття торгів.

Слабкість олійних культур, що конкурують, чинила тиск на малазійські ф’ючерси на пальмову олію, при цьому контракт також зіткнувся з технічною корекцією після багатьох днів зростання, повідомив трейдер з Куала-Лумпура, пише Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1,04%, а контракт на пальмову олію втратив 0,44%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 1,31%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Рінггіт, торгова валюта пальми, впав на 0,53% по відношенню до долара, що зробило товар менш дорогим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Нафта впала більш ніж на 1 долар у середу, оскільки економічне зростання в Китаї, другому за величиною споживача сирої нафти у світі, трохи не виправдало очікувань, що викликало побоювання щодо майбутнього попиту, тоді як зміцнення долара США знизило схильність інвесторів до ризику. .

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Експорт малайзійських продуктів пальмової олії за 1-15 січня, за оцінками, скоротиться на 2,6% до 604 474 тонн порівняно з місяцем раніше, повідомила в понеділок незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

Дані сюрвеєра Intertek Testing Services показали, що експорт за 1-15 січня зріс на 6,5% – до 629 918 тонн.

Індія продовжить нижче мито на імпорт харчової олії ще на рік до березня 2025 року, оскільки найбільший у світі імпортер олії намагається стримати місцеві ціни.

(1 долар = 4,7150 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!