Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії знизилися у четвер

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії перервали дводенну серію перемог і знизилися в четвер, оскільки контракт відбив зниження цін на соєву олію та сиру нафту в Чикаго, тоді як сильніший ринггіт також сприяв падінню.

Еталонний контракт на пальмову олію серпневої поставки на Малайзійській біржі деривативів Бурса знизився на 22 ринггіти, або на 0,56%, до 3941 ринггіти (837,62 долара США) за метричну тонну.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні завершив денну торгівлю на 0,08% вище, а контракт на пальмову олію СРО – 0,49%.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго впали на 0,62% станом на ранок за Грінвічем, оскільки соєві боби продовжили низхідну тенденцію.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Поліпшення сезонного виробництва пальмової олії у поєднанні із зростанням попиту з боку Індії через більш високі ціни на пальмову олію в порівнянні з конкуруючими маслами призвело до «рівноваги на ринках», сказав Пранав Баджорія, директор сінгапурської брокерської компанії Comglobal Pte Ltd.

Імпорт пальмової олії до Індії зріс на 11,6% у травні порівняно з попереднім місяцем і досяг найвищого рівня за чотири місяці, оскільки знижки порівняно з конкуруючими оліями призвели до збільшення закупівель, йдеться у заяві торгової організації у четвер.

“Малайзійська пальмова олія, торгується в діапазоні від 3850 до 4050 ринггітів за тонну, при цьому “пальмова олія коштує на 100 доларів зі знижкою до сирої соєвої олії на основі CNF”, додав Баджорія.

Ціни на нафту впали в четвер, оскільки інвестори усвідомили, що Федеральна резервна система США, ймовірно, відклала зниження відсоткових ставок до грудня, а також на тлі зростання запасів нафти та палива у США.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Малайзійський ринггіт зміцнилася на 0,21% по відношенню до долара. Більш сильний ринггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

Інший ключовий імпортер пальми, міністерство сільського господарства Китаю, заявило в четвер, що нещодавні високі температури вплинули на літні посадки, а боротьба із посухою є важким завданням.

(1 долар = 4,7050 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!