Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії завершили сесію у вівторок без змін

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії завершили сесію у вівторок без змін, оскільки падіння запасів компенсувало уповільнення експорту у грудні.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на біржі деривативів Малайзії Бурси втратив 2 ринггіти, або 0,05%, до 3739 ринггітів ($798,59).

У протидії спаду експорту дані галузевого регулятора Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB) показали, що запаси наприкінці листопада впали вперше за сім місяців, оскільки виробництво впало більше, ніж експорт.

“Падіння виробництва у листопаді було значним, і очікується, що у грудні воно знизиться ще більше”, – сказав дилер, повідомляє Рейтер.

На відміну від слабших цін на пальмову олію, конкуруючі ф’ючерси на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,61%. На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку.

Прогнози погоди показують, що північна половина Бразилії, можливо, все ще не одержує достатньої кількості опадів, щоб компенсувати посуху, яка затримала посів та поставила під загрозу врожай сої.

Пальмова олія може подолати зону опору 3775-3781 рінггіту за тонну та піднятися до діапазону 3813-3835 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Індонезія продовжить обов’язкове змішування біодизельного палива із вмістом 35% у 2024 році та виділила 13,41 мільйона кілолітрів біодизельного палива на наступний рік, що трохи вище, ніж 13,15 мільйона кілолітрів у 2023 році. Пальмова олія використовується як сировина для виробництва біодизельного палива.

(1 долар = 4,6820 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!