Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії закрилися зростанням у середу

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії закрилися зростанням у середу, продовживши зростання на другій сесії після дводенного падіння, чому сприяло зростання цін на конкуруючі олії.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурса подорожчав на 0,2% до 3717 ринггітів ($786,00) за метричну тонну на момент закриття.

Ф’ючерси на пальмову олію впали на 6,06% у вересні після двомісячного зростання поспіль.

Даляньська товарна біржа закрита з 29 вересня по 6 жовтня у зв’язку зі Святом середини осені та Національним святом.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,1%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Імпорт харчової олії Індією, найбільшим у світі покупцем олії, у вересні впав на 19% порівняно з рекордом серпня, оскільки маслопереробні заводи скоротили закупівлю пальмової олії на 26% після того, як запаси підскочили до рекордного рівня.

Асоціація пальмової олії Індонезії очікує збільшення виробництва цього товару в країні на 5% цього року і очікує, що до кінця року запаси становитимуть близько 3,2 мільйонів метричних тонн.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії у вересні зріс на 5,4-8,1%, згідно з даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia та сюрвеєрської служби Intertek Testing Services.

Індонезія підвищила базову ціну на сиру пальмову олію до $827,37 за метричну тонну на період з 1 по 15 жовтня, внаслідок чого експортне мито та збір за сиру пальмову олію залишилися незмінними на рівні $33 та $85 за метричну тонну.

Очікується, що до середини 2024 року малайзійська пальмова олія торгуватиметься за ціною від 3700 до 4500 рінггітів за метричну тонну, оскільки погодні умови Ель-Ніньо загрожують поставкам на тлі попиту, що зростає, кажуть аналітики.

Ціна на пальмову олію може повернутися до мінімуму 21 вересня 3637 ринггітів за метричну тонну, оскільки її відскок, викликаний підтримкою на рівні 3686 ринггітів, майже припинився. ТЕХ/С

(1 долар = 4,7290 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!