Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії закрилися зростанням третю сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії закрилися зростанням третю сесію поспіль у вівторок, слідуючи за зростанням цін на конкуруючі олії, тоді як ринок очікує великої галузевої конференції, яка має відбутися в Куала-Лумпурі наступного тижня.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на Малайзійській біржі деривативів Бурса зріс на 61 ринггіт, або 1,58%, до 3924 ринггітів (824,37 долара США) за метричну тонну на закритті торгів.

«Пальма зберігає хорошу стійкість навіть при невеликій надбавці до соєвої олії. У зв’язку з конференцією і виставкою прогнозів цін (POC) у Куала-Лумпурі, що відбудеться наступного тижня, трейдери не наважуються відкривати короткі позиції на ринках пальмової олії», — сказав Сандіп Сінгх, директор The Farm. Trade, консалтингова та торгова фірма з Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Контракт на соєву олію на Даляньській товарній біржі зріс на 0,94%, а контракт на пальмову олію – на 1,04%. Тим часом, ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,67%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Очікується, що виробництво пальмової олії в Індонезії цього року зросте на 5% у річному вирахуванні до 57,6 млн метричних тонн у міру того, як почнуть плодоносити нові дозрілі культури, повідомила у вівторок Індонезійська асоціація пальмової олії (GAPKI).

Експорт пальмової олії Індонезії у 2023 році впав на 2,7% у річному обчисленні до 32,2 млн тонн з 33,1 млн тонн, відвантажених у 2022 році, повідомила у вівторок Індонезійська асоціація пальмової олії (GAPKI).

“Доходи від експорту пальмової олії знизилися в 2023 році, оскільки обсяг експорту впав, а середня ціна на сировину була нижчою, ніж у 2022 році”, – заявив голова GAPKI Едді Мартоно на галузевому заході.

Едді сказав, що у 2023 році використання пальмової олії для виробництва біодизельного палива перевищить споживання для продуктів харчування.

Дані міністерства енергетики Індонезії показали, що споживання біодизеля у 2023 році становило 12,2 мільйона кілолітрів, а цього року очікується зростання до 12,5-13 мільйонів кілолітрів.

Планує подвоїти субсидії на пересадку пальмових дерев, повідомив у своїй заяві у вівторок головний міністр економіки Ейрлангга Хартарто, щоб активізувати участь фермерів у програмі.

За даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri, експорт малазійських продуктів із пальмової олії за період з 1 по 25 лютого впав на 14,3% до 863 108 тонн із 1 006 930 тонн, відвантажених за той же період у січні.

За даними сюрвеєра Intertek Testing Services, експорт малазійських продуктів з пальмової олії за той же період також впав до 951 409 тонн із 1 064 778 тонн, відвантажених з 1 по 25 січня.

Ціни на нафту зросли на ранніх азіатських торгах у понеділок, продовжуючи зростання третю сесію поспіль, оскільки перебої у доставці посилили побоювання з приводу постачання.

На думку технічного аналітика Reuters Ван Тао, ціна пальмової олії може піднятися до 3914 ріинггіт за тонну, оскільки їй вдалося стабілізуватися вище за лінію висхідного тренду.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!