Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії закрилися зростанням четверту сесію поспіль у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії закрилися зростанням четверту сесію поспіль у вівторок, чому сприяло зростання цін на конкуруючі олії, оскільки ринок очікує щомісячних даних Ради з пальмової олії Малайзії (MPOB), запланованих до публікації в середу.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у березні на Малайзійській біржі деривативів Бурса зріс на 4,1 рінггіт, або 1,11%, до 3734 рінггітів (804,39 долара США) за метричну тонну на закриття торгів.

«Ф’ючерси торгуються вище після бичачого відновлення ф’ючерсів на пальмолеїн, соєва олія та ріпакова олія ZCE в Даляні сьогодні в азіатський годинник, а також бичачого відновлення на соєву олію в Чикаго в понеділок увечері», — сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень індійської Sun повідомляє Рейтер.

Аніл також сказав, що затримки суден через проблеми у Червоному морі також підтримали бичачі настрої.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,35%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,28%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 1,17%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту стабілізувалися на початку торгів після падіння на попередній сесії, оскільки ринки зважували напруженість на Близькому Сході з побоюваннями щодо попиту та зростанням пропозиції ОПЕК.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Малайзійський рінггіт, торгова валюта пальми, зріс на 0,15% по відношенню до долара США. Більш сильний рінггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

Пальмова олія може випробувати підтримку на рівні 3607 ринггітів за тонну та впасти в діапазон 3576-3607 ринггітів, повідомив технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6420 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!