Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії закрилися вище за третю сесію поспіль

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії розгорнули ранні втрати і закрилися вище за третю сесію поспіль у середу, оскільки очікуються дані щодо обсягу виробництва від регулятора галузі, другого за величиною виробника у світі.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився на 3,4 ринггітуи, або 0,88 % вище, 3877 ринггітів ($814,67).

Раніше контракт торгувався обережно, без змін, врівноважуючи очікування даних про виробництво Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB) і чекаючи подальших оцінок світового попиту та пропозиції у сільському господарстві (WASDE), а також оцінок попиту, сказав Марчелло Калтрера, директор консалтингової компанії товарів Apricus.

“Хоча паритети в пунктах призначення покращилися, існують побоювання з приводу того, що рівні поставок рухатимуться вгору відповідно до прогнозів погоди в Південно-Східній Азії”, – сказав Калтрера, повідомляє Рейтер.

Запаси пальмової олії в Малайзії, ймовірно, падали три місяці поспіль до кінця січня, що відповідає низькому сезонному виробництву.

За даними 10 трейдерів, плантаторів та аналітиків, у січні запаси пальмової олії впали до 2,14 мільйона тонн, що на 6,62% менше, ніж у грудні. Виробництво сирої пальмової олії знизилося на 11,83% порівняно з попереднім місяцем до 1,37 млн тонн.

Рада з пальмової олії Малайзії опублікує щомісячні дані 13 лютого.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,22%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,14%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,33%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Нафта зростає третій день поспіль у середу після того, як галузеві дані показали, що запаси нафти в США зросли менше, ніж очікувалося, і США різко знизили свій прогноз зростання видобутку нафти в країні, послабивши побоювання щодо потенційного надлишку пропозиції.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Ринггіт виріс на 0,08% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

(1 долар = 4,7590 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!