Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли в середу після семісесійної смуги невдач

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли в середу після семісесійної смуги невдач, причому ціни були підкріплені відновленням цін на соєву олію в Чикаго.

До полудня контракт на пальмову олію з постачанням у листопаді на Малайзійській біржі деривативів Бурси виріс на 6 ринггітів, або 0,16%, до 3689 ринггітів (788,42 долара США) за метричну тонну.

«Ф’ючерси на похідні пальмову олію на біржі Малайзії відкрилися трохи вище, наслідуючи коригування спреду щодо конкуруючих олійних культур», – сказав трейдер з Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні знизився на 0,90%, а контракт на пальмову олію знизився на 0,73%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,52%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Сюрвеєр з вантажних перевезень Intertek Testing Services заявив у неділю, що експорт малазійських продуктів з пальмової олії в період з 1 по 10 вересня впав на 11,2% порівняно з місяцем раніше, тоді як незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia оцінила падіння на 20 4%.

Імпорт пальмової олії Європейського Союзу у 2023/24 році до 8 вересня становив 634 515 тонн, що нижче, ніж 736 716 тонн, відвантажених роком раніше.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці серпня становили 2,12 мільйона тонн, збільшившись на 22,5 % порівняно з попереднім місяцем і досягнувши семимісячного максимуму, оскільки виробництво збільшилося, а експорт сповільнився, як показали дані Малайзійської ради з пальмової олії у понеділок.

Пальмова олія може протестувати підтримку на рівні 3650 рінггітів за метричну тонну, прорив нижче за який може відкрити шлях до діапазону 3521-3595 ринггітів.

(1 долар = 4,6790 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!